Wiosna na talerzu! Burgery jaglane w klasycznej, przepysznej wersji.

Burger niejedno ma imię! Kiedyś jedzony wyłącznie w wersji mięsnej, dzisiaj - w dobie mody na zdrowe, świadome odżywiane, oraz diety wykluczające mięso i inne produkty odzwierzęce - zachwyca bogactwem smaków i aromatów...także zagorzałych mięsożerców.

Krążek z mięsa wołowego świetnie zastępuje jego wegetariańska wersja na bazie kaszy, ryżu czy po prostu warzyw - np. buraków. Można postawić też na grzyby - pieczarkę brązową czy popularnego boczniaka.

Na naszych dzisiejszych zdjęciach kuszą jaglane burgery w bardzo klasycznym, tradycyjnym towarzystwie chrupiącej bułki, zieleniny i pomidora. Do tego świeżo zaparzona kawa, złociste frytki i ulubiony sos... i od razu dzień staje się piękniejszy!

Pogoda dopisuje, więc wypady za miasto będą coraz częstsze. A gdy już zajedziecie rowerami nad jezioro, rozłożycie koc i otworzycie ulubioną książkę, taki burger będzie idealną przekąską, gdy w końcu dopadnie Was głód.

Smacznego popołudnia!

wartosc 1