Lato zaklęte w słoiku!

Weki, konserwy, marynaty... choć różnie je nazywamy, lubimy je wszyscy. Gdy kończy się lato, zabieramy się za uzupełnianie zawartości domowej spiżarni. Wyparzamy słoiki i wypełniamy je wszystkim tym, co lubimy najbardziej - ogórkami, papryką, cytrynami, czosnkiem, gorczycą, grzybami, fasolką, a także owocami, dżemami, kompotami i marmoladą. Gdy nastanie zima, wystarczy odkręcić wieczko i zaczerpnąć odrobinę letniego, aromatycznego, poprawiającego nastrój smaku. Mmm... już zrobiliśmy się głodni!

Weki są nie tylko smaczne, ale szalenie atrakcyjne, pełne różnych barw i kształtów, które można zestawiać w przeróżne smakowite kompozycje. Żółta i pomarańczowa papryka, fioletowa cebula, czerwone chili, zielony ogórek... jest na co popatrzeć i co fotografować :)