Kulinarna gwiazda z Międzychodu – w naszym obiektywie

Zgodnie z zapowiedzią wracamy z kompletną realizacją sesji wizerunkowej dla marki Międzychód. Kultowy, tradycyjny ketchup w roli głównej od Soul Cake. Jak zwykle przygotowanie i realizacja sprawiły nam dużo przyjemności oraz okazały się bardzo ambitnym i satysfakcjonującym wyzwaniem. Jak na jednym zdjęciu wyeksponować wszystkie walory produktu – naturalne składniki, niezmienny od lat smak, pyszną, gęstą konsystencję i wyrazisty kolor – a zarazem nawiązać do wysokiej jakości, stylu i kulinarnej klasy marki Międzychód?

Punktem wyjścia było pokazanie keczupu jako doskonałe uzupełnienie do różnych potraw i zakąsek. Odpowiednio dobrana kompozycja, dodatki oraz mocne barwy stanowiły spójną oraz przemyślaną całość.

Dojrzałe i soczyste pomidory przypominają o tym, że keczup tworzony jest z polskich warzyw. Z ich intensywną czerwienią współgra naturalna, nasycona zieleń gałązek rozmarynu i świeżych ogórków. Złocisty chleb nawiązuje do tradycji, a kontrastujące, naturalne deski idealnie podkreślają wysoką jakość produktu.

Widoczne na zdjęciach swojskie kanapki, grillowane mięso, hamburgery przygotowaliśmy od początku aż do końca w naszym „culinary studio”. Wszystko po to, by w całości kontrolować proces przygotowań, a także by poznać smak i aromat dań, a tym samym wszystkimi zmysłami wczuć się w klimat stojącego przed nami zadania.

Efekty naszej pracy możecie sami ocenić w materiale zdjęciowym powyżej. A kto czuje się głodny, niech koniecznie sprawdzi nasz przepis na hamburgery z dodatkiem kultowego keczupu z Międzychodu. Smacznego!

Przepis na hamburgera:

kotlety:


- 500 g dobrej jakości zmielonej wołowiny
- jedna duża cebula
- jajko
- sól
- pieprz
- musztarda (ok. 2 łyżek)

Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać mięso mielone, musztardę i jajko, doprawić solą i pieprzem. Wyrabiać w dłoniach przez kilka minut. Uformować kotlety. Hamburgery smażyć na gorącej patelni z niewielką ilością tłuszczu po 3-4 minuty z każdej strony.

Hamburgery:


- bułki ciabatta
- czerwona cebula
- pomidor
- ogórek
- ser gouda
- sałata karbowana

Bułki przekroić na pół i włożyć na kilka minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika aby były chrupiące i ciepłe.

Po podgrzaniu bułek ułożyć je na talerzach i układać kolejno składniki: umytą i osuszoną sałatę, krążki czerwonej cebuli, kotlety hamburgera, ser gouda, plasterki pomidora i ogórka.

wartosc 1