11 stycznia - Dzień Wegetarian

Zapomnij o mięsie i spróbuj przepysznych warzyw, owoców, jajek i rozmaitych ziaren... chociaż na ten jeden, jedyny dzień. Nie będziesz zawiedziony - warzywa są nie tylko niezwykle wdzięcznym tematem zdjęć, lecz także pysznym i niesamowicie zdrowym składnikiem potraw. Zachęcamy do kulinarnych eksperymentów!

Czy wiesz, że awokade zwane jest "gruszką aligatora"? To dlatego, że ma kształt gruszki, a jego zielona, pofałdowana skórka przypomina skórę aligatora. Co więcej, awokado jest bardzo zdrowe - jest wręcz naszpikowane zdrowymi tłuszczami, błonnikiem, witaminami i innym ważnymi dla naszego organizmu składnikami.

Jako, że kochamy prostą i efektowną kuchnię, jesteśmy zakochani w tej apetycznej, nasyconej żółci jajek, głębokiej zieleni awokado... a to wszystko w słonecznym, żółtym naczyniu żaroodpornym. Przypomina nam to ciepłe, letnie dni... co w środku zimy jest bardzo podnoszącym na duchu doznaniem :)

No to jak, skusicie się?

wartosc 1